دوشنبه 23 اسفند 1395

حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از ایجاد شرکت‌های دانش بنیان دانشگاهی

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از حمایت این صندوق در ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی خبر داد و گفت: علاوه بر آن بودجه‌ای برای ایجاد شرکت‌های یکپارچه‌ساز که شرکت‌های بزرگ برای اجرای پروژه‌های کلان هستند پیش‌بینی شده است.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکتر بهزاد سلطانی در نشست خبری بااشاره به اقدامات این صندوق در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار داشت: از ۲۹۹۰ شرکت دانش‌بنیان ۳۳۳۰ طرح به صندوق نوآوری و شکوفایی طرح فرستاده شده است که این عدد نشان می‌دهد برخی از شرکت‌ها بیش از یک طرح به این صندوق ارسال کرده‌اند.

وی افزود: از ۳۳۳۰ طرح، ۶۶۰ طرح در دست بررسی است که تقاضای مالی این تعداد طرح ۱,۶۳۰ میلیارد تومان است و از این میزان تاکنون ۱,۱۰۰ میلیارد تومان مصوب شده است.

دکترسلطانی با تاکید بر اینکه تاکنون بیش از ۱۸۲۲ طرح با رقم ۱,۰۳۰ میلیارد تومان مصوب شده است، گفت: تسهیلات این صندوق علاوه بر حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان شامل تسهیلات به صندوق‌های پژوهش و فناوری، طرح‌های مشارکتی، ایجاد دفاتر کاری و توانمندسازی می‌شود که با توجه به این تسهیلات مجموع مصوبات ما برای شرکت‌های دانش‌بنیان ۱,۵۰۰ میلیارد تومان بوده است که از این میزان ۱,۰۳۰ میلیارد تومان برای حوزه دانش‌بنیان مصوب شده است.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی اعتبارات این صندوق برای سال ۹۵ را ۶۰۰ میلیارد تومان ذکر کرد و یادآور شد: از این میزان ۳۲۰ میلیارد تومان باید از سوی دولت به این صندوق اختصاص داده شود.

به گفته وی، کل منابع مالی صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت شده است.

دکترسلطانی با بیان اینکه تاکنون ۲۵۷ نمونه محصول توسعه یافته تولید شده است، یادآور شد: علاوه بر آن ۲۱ مورد خط تولید ایجاد شده و ۶۳ میلیارد تومان قرارداد فروش محصولات دانش‌بنیان از طریق لیزینگ به خریدار وام ارزان‌قیمت ۹ درصد اعطا شده است.

وی با اشاره به ایجاد ۱۶ صندوق پژوهش و فناوری در کشور خاطرنشان کرد: علاوه بر آن ۲۱ مورد نهاد در پنجره واحد خدمات‌رسانی مجتمع شکوفایی و نوآوری ایجاد شده است.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه تاکنون ۴۰۰ طرح خاتمه یافته است، یادآور شد: در حال حاضر ۲۰ نوع خدمت از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی ارائه می‌شود واخیراً در هیئت امنای این صندوق، هیئت دولت و مجلس شورای اسلامی مصوب شده است که صندوق نوآوری و شکوفایی یک موسسه عمومی غیردولتی است هرچند که در حال حاضر بازرسان حسابرسی در این صندوق مستقر هستند.

دکترسلطانی با مقایسه عملکرد این صندوق در سال‌های گذشته گفت: در سال ۹۲ چهار طرح به مبلغ سه میلیارد تومان در این صندوق مصوب شد که این اعتبارات پرداخت نشد. این تعداد در سال ۹۳ به ۲۵ طرح مصوب با مبلغ ۶۲ میلیارد تومان رسید.

به گفته وی، در سال ۹۴ تعداد ۵۲۷ طرح با مبلغ ۳۱۳ میلیارد تومان و در سال ۹۵ تعداد ۱۰۳۳ طرح با مبلغ ۶۵۲ میلیارد تومان مصوب شد.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی یادآور شد: در مجموع ۱۸۲۲ طرح با مبلغ ۱,۰۳۰ میلیارد تومان مصوب شده است که نسبت به سال‌های قبل دو برابر شده است.

دکترسلطانی با اشاره به خدمات لیزینگ این صندوق افزود: تسهیلات لیزینگ این صندوق سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ رشد سه برابری و سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ نیز رشد سه برابری داشته است.

وی با بیان اینکه تسهیلات قرض‌الحسنه این صندوق از لحاظ تعداد سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ رشد یک و سه دهم درصدی داشته است، گفت: این میزان در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ رشد یک و چهار دهم درصدی داشته است.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به بودجه سال آینده این صندوق گفت: بودجه سال آتی این صندوق مصوب شده که از محل سود بانکی برای شرکت‌های دانشگاهی دانش‌بنیان که نوپا هستند اعتباراتی در نظر گرفته شود تا این شرکت‌ها به سرعت تشکیل شوند.

وی افزود: پایان‌نامه‌های دانشگاهی که دارای بازار هستند می‌توانند با مشوق‌های صندوق نوآوری و شکوفایی تشکیل شرکت دهند و صندوق نیز از این طریق بتوانند آسان‌تر خدمات سرمایه‌گذاری خطرپذیر از طریق سود پول بانکی صندوق ارائه دهند.

دکترسلطانی در بخش دیگری از سخنان خود از تامین محل استقرار شتاب‌دهنده‌ها خبر داد و گفت: هیئت امنای این صندوق مصوب کرده است که برای شتاب‌دهنده‌هایی که دارای مجوز هستند محل استقرار تامین کند.

به گفته وی، شتاب‌دهنده‌ها نقش مهمی در ارتقای شرکت‌های تازه‌تاسیس به شرکت‌های دانش بنیان نوپا دارند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین خاطرنشان کرد: براساس مصوبات هیئت امنای صندوق، مجتمع شکوفایی و نوآوری شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان نماد فناوری ایرانی و مرکز خدمات‌رسانی به شرکت‌ها و پنجره واحد خدمت‌رسانی معرفی خواهد شد.

دکترسلطانی درادامه گفت: خط اعتباری به صندوق‌های پژوهش و فناوری اختصاص خواهد یافت به‌گونه‌ای که براساس این طرح صندوق‌های پژوهش و فناوری طرح‌های خود را انتخاب، ارزیابی و به تصویب می‌رسانند و این طرح‌ها را به صندوق نوآوری و شکوفایی ارسال می‌کنند و ما تسهیلات لازم را در اختیار این طرح‌ها قرار می‌دهیم مشروط بر آنکه صندوق‌های پژوهش و فناوری تضمین‌های مطمئنی را به ما ارائه کنند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از اختصاص بودجه‌ای برای ایجاد شرکت‌های یکپارچه‌ساز خبر داد و گفت: شرکت‌های یکپارچه‌ساز شرکت‌های بزرگی هستند که تعداد شرکت‌های کوچک را جذب و پروژه‌های بزرگ را اجرایی می‌کنند.

وی با بیان اینکه چنین شرکت‌هایی در کشور به صورت محدود تشکیل شده است، یادآور شد: ما در این طرح به صورت آزمایشی اقدام به ایجاد شرکت‌های یکپارچه‌ساز خواهیم کرد چراکه این شرکت‌ها موتور محرک اقتصاد دانش‌بنیان هستند.

دکترسلطانی با تاکید بر اینکه جریان تحولات نوآوری و فناوری در کشور شروع شده است، اظهار کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان نقش ویژه‌ای در اشتغال کشور دارند چراکه اشتغال از طریق این شرکت‌ها با اعتبارات ۱۰۰ میلیون تومانی صورت می‌گیرد ولی در روش‌های معمول برای ایجاد هر شغل نیاز به ۳۰۰ میلیون تومان داریم.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان سخنان خود با بیان اینکه مدیران کشور باید تحولات فناورانه کشور را درک کنند، ادامه داد: بر این اساس تا افق ۱۴۰۴ شرکت‌های دانش‌بنیان باید به عنوان قدرت‌های بزرگ اقتصادی در کشور مطرح شوند.