دوشنبه 6 اردیبهشت 1395

تجاری‌سازی اپ‌های منتخب حوزه بهینه‌سازی انرژی

تجاری‌سازی اپ‌های منتخب حوزه بهینه‌سازی انرژی توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت می گیرد؛

تجاری‌سازی اپ‌های منتخب حوزه بهینه‌سازی انرژی

اپ های منتخب و برگزیده حوزه بهینه سازی انرژی پس از برگزیده شدن در مسابقه اپ سبا از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حمایت و تجاری سازی می شوند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی وفناوری رییس جمهوری، اکرم عوامی دبیر اجرایی مسابقه "اپ سبا " با اشاره به  اهمیت تجاری سازی اپ های منتخب حوزه بهینه سازی انرژی بیان کرد: از مهمترین ویژگیهای محصولات تجاری میتوان به این موضوع میتوان اشاره کرد  که در توسعه و نهایی کردن آن ها، از تخصص های مختلفی استفاده شده لذا برای تولید یک اپ تجاری در حوزه انرژی نیازمند کار گروهی میان متخصصان برنامه نویسی، انرژی/ محیط زیست، گرافیک، کسب و کار، و.... هستیم.

دبیر اجرایی مسابقه اپ سبا درباره نقش دانش آموزان در تجاری سازی اپ های منتخب در حوزه بهینه سازی انرژی گفت: یکی از مهمترین گروه­های هدف این مسابقه دانش آموزان هستند. با توجه به اینکه بسیاری از ایده های خلاقانه برای کسب و کار در حوزه فناوری اطلاعات می­توانند در سنین دانش آموزی رشد کنند.

به گفته وی در مسیرتجاری سازی این طرح ها، سازمان ها و شرکت های فعال در حوزه انرژی و فناوری اطلاعات نیز با مرکز نوآوری همکاری نزدیکی خواهند داشت و ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان نیز از این رویداد حمایت می کند.

دبیر اجرایی مسابقه "اپ سبا " در خصوص نحوه چگونگی تجاری سازی اپ های منتخب  اظهار کرد: هدف اصلی این مسابقه شکل دهی کسب و کارهای دانش بنیان در حوزه انرژی/محیط زیست و فناوری اطلاعات است و پس از انتخاب برگزیدگان مرکز نوآوری و توسعه فناوری بهینه سازی انرژی معاونت علمی از آن ها حمایت کرده و تجاری سازی اپ های منتخب را به صورت جدی در برنامه خود دارد.

عوامی درباره اهداف کمیته علمی این مسابقه خاطر نشان کرد: این مسابقه با هدف توسعه اپ های قوی در این حوزه شکل گرفته به نحوی که مرکز نوآوری بتواند به کمک گروه های شرکت کننده، این اپ ها را در آینده تجاری سازی کند همچنین علاوه بر این هدف اصلی، ترویج فرهنگ کارآفرینی، ترویج فرهنگ صرفه جویی انرژی و حفظ محیط زیست، تقویت کار گروهی، تشویق و تمرین کارگروهی، و تقویت حس مسولیت پذیری نیز از دیگر اهداف جانبی این رویداد است.

وی به محورهای اصلی برگزاری این مسابقه اشاره کرد و گفت: صرفه جویی آب و انرژی، انرژی های تجدیدپذیر، بازیافت پسماند و پساب، آلودگی آب و هوا و خاک، خانه هوشمند و شهر هوشمند از مهمترین موضوعات محوری این رویدادهستند و اپ ها می توانند در قالب کاربردی، بازی و سرگرمی، آموزشی باشند.

وی افزود: در این مسابقه بخش مجزای برای دانش آموزان در نظر گرفته شده که با توجه به خلاقیت و پشتکار بالا در سطح دانش آموزی می­توان پیش بینی کردکه رقابت خوبی را در این بخش شاهد باشیم.

عوامی بیان کرد: در این مسابقه حداقل شرایط گروه ها عضویت 2 نفر است. از آنجایی که ممکن است برخی گروهها نیازمند همکاری با متخصصان خاصی باشند، لذا فرآیند تیم سازی و آشنایی با سایر علاقه مندان در این مسابقه پیش بینی شده است.

دبیر اجرایی مسابقه اپ سبا یادآور شد: کلیه افرادی که علاقه مند به شرکت در این مسابقه هستند می­توانند در برنامه روز بوفه ثبت نام کنند، در این برنامه علاوه بر آموزش هایی که به افراد داده می­شود، فرصت آشنایی و تبادل نظر با دیگر متخصصان و شکل دهی گروه فراهم است و به این ترتیب دبیرخانه مسابقه فرصت گرد هم آمدن افراد با تخصص های مختلف را فراهم کرده است.

مرکز نوآوری و توسعه فناوری ستاد بهینه سازی انرژی و محیط زیست معاونت علمی اقدام به برگزاری دومین دوره مسابقات ملی نوآوران انرژی و محیط زیست در دو حوزه دانشجویی و دانش آموزی با عنوان مسابقه اپ های سبز بهینه سازی انرژی (اپ سبا) کرده است که این رویداد در تاریخ 11 و 12 شهریور ماه جاری به میزبانی دانشکده مهندسی انرژی دانشگاه صنعتی شریف برگزار می گردد.